YRTTINEN LAMMASPATA
noin 1 kg luutonta lampaanpaistia
2-3 rkl rypsiöljyä
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria
1-2 dl pannun huuhdelientä
puolikas tuoretta chiliä
6 kypsää tomaattia
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
Pinnalle:
tuoretta persiljaa ja/tai oreganoa
Leikkaa paisti noin kolmen sentin annospaloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakat. Kuori ja lohko sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihanpalat kolmessa erässä.
Siirrä ruskistetut lihanpalat pataan. Lisää lihanpaloille pannun huuhdeliemi. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipulit pannulla ja lisää juurespalatkin kuumentumaan. Siirrä ainekset pataan.
Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja lohko pataan. Hienonna joukkoon myös puolikas chiliä. Lisää pataan valkoviini. Kuumenna kiehumispisteeseen. Hauduta pataa kansi suljettuna miedolla lämmöllä liedellä tai
175-asteisessa uunissa puolentoista tunnin ajan. Tarkista maku ja lisää pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa ja/tai oreganoa.
Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja esimerkiksi parsakaalia tai vihreitä papuja. Ruskista lihanpalat kolmessa erässä. Siirrä ruskistetut lihanpalat pataan. Lisää lihanpaloille pannun huuhdeliemi. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipulit pannulla ja lisää juurespalatkin kuumentumaan. Siirrä ainekset pataan.
Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja lohko pataan. Hienonna joukkoon myös puolikas chiliä. Lisää pataan valkoviini. Kuumenna kiehumispisteeseen.
Hauduta pataa kansi suljettuna miedolla lämmöllä liedellä tai 175-asteisessa uunissa puolentoista tunnin ajan. Tarkista maku ja lisää pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa ja/tai oreganoa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja esimerkiksi parsakaalia tai vihreitä papuja.