VORSCHMACK

2 kg luutonta lampaanlihaa
250 g luutonta naudanlihaa
6 keskikokoista sillifileetä
1 pieni purkki anjovista (n. 50 g)
5 sipulia
suolatonta lihalientä tai vettä
(vähän tomaattisosetta)
4-5 valkosipulinkynttä
jauhettua valkopippuria

Leikkaa lampaan- ja naudanliha 3 cm:n kuutioiksi. Kuori sipulit ja viipaloi ne. Aseta lihat ja sipulit voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa 200-asteessa, kunnes ne ovat kauniin ruskeat. Jäähdytä ja jauha sitten lihamyllyllä tai monitoimikoneessa yhdessä silli- ja anjovisfileiden kanssa. Pane puhtaaseen vuokaan ja sekoita joukkkoon lihalientä tai vettä sen verran, että massa on sakean kastikemainen. Mausta valkopippurilla ja puristetulla valkosipulilla.


Kypsennä 180-asteessa välillä sekoittaen vähintään kaksi tuntia. Jos nestettä haihtuu liian nopeasti, lisää sitä. Jos Vorschmack on vielä liian märkää, jatka hauduttamista. Vorschmakin pitää olla rakenteeltaan puuromaisen sakeaa, mutta mehukasta. Jos haluat varmistaa hyvän värin, lisää tomaattisosetta ennen uuniin panemista.
Tarjoa hyvin kuumana uuniperunoiden sekä smetanan, etikka- tai suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kanssa.