ROSVOPAISTIN VALMISTUS

Rosvopaistiksi sopii esimerkiksi possun kassler tai lammas. Paistin koon tulisi olla vähintään 2 kg.

Paisti maustetaan marinointiliemellä ja kääritään 2-kertaiseen märkään voipaperiin, sitten vielä 2-kertaiseen alumiinifolioon. Sen päälle märkä sanomalehtipaperikääre. Paistipaketin ympärille kierretään lopuksi kanaverkkoa paketin koossapitämiseksi. Tärkeää on, ettei liemi pääse valumaan pois kääreestä.

Kaivetaan maahan kuoppa, jonka syvyys on n. 0,6 metriä, leveys n. 0,6 metriä ja pituus n. 0,8 metriä.
Pohja ja seinämät päällystetään kivillä. Kuopassa poltetaan tulta noin 3 tuntia, jotta kivet kuumenevat.
Hiilet otetaan pois ja paisti asetetaan kuoppaan. Kuoppa täytetään hiekalla niin, että paisti peittyy. Hiilet pannaan hiekan päälle sekä vielä  puita, joita poltetaan 3 - 4 tuntia. Sen jälkeen kaivetaan paisti esiin
ja syödään!