KYPSENNYSOHJE KOKONAISELLE POSSUN ULKOFILEELLE

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi.

Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.

Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan. Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan. Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä. Jos pinta saa
liikaa väriä, voit peittää sen foliolla.

Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo. Paistoaika on vain viittellinen. Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista. File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta.

Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle.