PORSAAN PAISTI

Suolaa
Mustapippuria rouhittuna

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista liha kauttaaltaan paistinpannulla.


Työnnä lihalämpömittari paistin keskelle ja paista 150°C uunissa kypsäksi eli kunnes mittari näyttää 75°C. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Tällöin lihasta ei irtoa leikatessa niin paljon
nestettä vaan se pysyy mehevänä. Leikkaa paisti poikkisyin.

Tarjoile rosmariiniperunoiden kanssa.

ROSMARIINIPERUNAT

Kiinteää perunaa
Öljyä
Suolaa (merisuola tai sormisuola)
Rosmariinia
(valkosipulia)

Pese perunat huolellisesti. Jätä perunoihin kuoret ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita perunoiden joukkoon öljy, suola, rosmariini ja puserra halutessasi joukkoon valkosipulia.
Kaada seos laakeaan uunivuokaan ja kypsennä uunissa 175°C noin 50 minuuttia. Tarkista vielä kypsyys