PEURAN PAISTI

noin 1 kg peuran luutonta paistia
(1 kpl kevätsipuli varsineen)

Marinadi
1 dl öljyä
1 rkl soijaa
1-2 rkl grillikastiketta
1 rkl chilikastiketta
mustapippurirouhetta
silputtuja yrttejä maun mukaan
4 kpl valkosipulinkynsiä

Kastike
paistinliemi
(ruoka)kermaa
maizenaa

Puserra valkosipulinkynnet ja murskaa yrtit pieniksi ja sekoita kaikki marinadiaineet keskenään. Laita liha paistopussiin ja hiero marinadi joka puolelle tasaisesti. Jos haluat, pilko vielä sipuli mukaan. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin tai mieluiten seuraavaan päivään.


Paista paistopussissa n. 150 asteessa, kunnes paistolämpömittari näyttää sisälämpötilaksi n. 57 astetta. Tällöin liha on mehevää ja hieman punertavaa. Mikäli pidät kypsemmästä, kypsennä paisti 60-65 asteeseen.

Ota paisti pusseineen uunista ja anna levähtää vartin verran. Kaada pussiin kertynyt paistinliemi kattilaan ja keitä hetki. Lisää kerma-maizenasuurus ja kiehauta vielä. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile paisti keitettyjen perunoiden, kastikkeen, maustekurkun ja puolukkasurvoksen kanssa.