PERUNAMAKKARA

500 g keitettyä perunoita (jauhoinen lajike)
3 – 4 dl maitoa
500 g sika-nauta jauhelihaa
500 g paistijauhelihaa
500 g silavaa
1 – 2 sipulia
voita kuullottamiseen
3 valkosipulin kynttä
n. 1 rkl suolaa
valko- tai mustapippuria
muskottipähkinää
tuoreita tuoreita yrttejä (rakuunaa, persiljaa, timjamia, oreganoa)
maitoa, kermaa, kermaviiliä, kananmunaa tms. massan ohentamiseen

Keitä kuoritut ja paloitellut perunat. Soseuta ja lisää maito. Hienonna sipulit ja kuullota voissa. Yhdistä jäähtynyt sose, sipulit, jauhetut lihat, silava ja mausteet ja yrtit. Vaivaa taikina hyvin. Lisää tarvittaessa maitotuotteita, jotta saat aikaiseksi sopivan notkean massan. Kypsennä koepala ja tarkista maku. Pursota makkaramassa suoleen.