LAUKKAMAKKARA

500 g rasvaista sian kylkeä
400 g sian lapaa tai niskaa
300 g sian maksaa
2 dl ohraryynejä
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl maustepippuria
vettä massan ohentamiseen

Keitä ohraryynit pakkauksen ohjeen mukaan puolikypsiksi. Jäähdytä. Kuullota hienonnettu sipuli voissa ja anna jäähtyä.


Jauha lihat ja sisäelimet lihamyllyllä. Yhdistä massan kaikki aineet. Lisää mausteet ja vaivaa huolellisesti tasaiseksi massaksi. Jos massa on kovin jäykkää, notkista sitä vedellä. Pursota massa suoleen siten, että suoleen jää turpoamisvaraa.


Kierrä makkaroiksi. Kypsennä 80-asteisessa vedessä, kunnes makkaran sisälämpötila on 70-80 astetta.