LAMMAS-SIENIMUREKE
Taikina:
400 g karitsan jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
1½ dl kermaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl yrttisuolaa
½ tl kuivattua minttua
½ tl timjamia
½ tl rosmariinia
2 munaa
Täyte:
200 g herkkusieniä
3 dl juustoraastetta
Sekoita korppujauho ja kerma, anna turvota. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki murekkeen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä taikina kostutetulle leivinpaperille kostein käsin noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle viipaloidut, pannussa käytetyt sienet. Ripottele juustoraaste levylle ja kääri se rullalle kääretortun tapaan.
Nosta mureke pellille tai uunivuokaan leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile lisänä vaikka lohkoperunoita (kypsyvät uunissa samaan aikaan murekkeen kanssa)