KINKUN KEITTÄMINEN

Rauhallisesti poreilevassa liemessä kinkku kypsyy vieläkin alhaisemmassa lämmössä ja hellävaraisemmin kuin uunissa. Keittokinkkua voidaan tarjota sellaisenaan tai se voidaan viimeistellä kuorruttamalla uunissa.

Huuhtele kinkku ja paina paistomittari paksuimpaan kohtaan. Laita kinkku veteen ja lisää sen verran vettä, että liha juuri ja juuri peittyy. Keitä hiljaisella lämmöllä kannen alla kunnes kinkun sisälämpötila on + 75 astetta.

Anna kinkun jäähtyä. Poista mahdollinen verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla ja siivilöi pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 250°C:ssa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin. Koristella kinkku halutessasi kokonaisilla neilikoilla.


TURUN MESTARIPALVI TOIVOTTAA HERKULLISTA JOULUA !