HIRVIPATA

600 g hirvenlihaa palana
1,5 l lihalientä
3 dl punaviiniä
3-4 rkl tomaattipyreetä
1 paketti pekonia
0,5 l suppilovahveroita (tatteja, kantarelleja tai mustia torvisieniä)
2-3 porkkanaa
1 pieni lanttu
1 sipuli
10 katajanmarjaa
10-15 mustapippuria
voita
suolaa

Ruskista hirvenlihakuutiot voissa kuumalla pannulla tai padassa. Lisää pataan lihaliemi. Anna kiehahtaa. Kuori vaahto pois reikäkauhalla. Lisää punaviini, tomaattipyree ja mausteet. Kuori juurekset ja sipuli. Pilko ne kuutioiksi. Pilko myös pekoni. Ruskista pekoni ja paista pekonin seassa kevyesti sipuli ja juurekset. Lisää aineet pataan. Anna porista kevyesti pari tuntia liedellä tai uunissa. Ruskista sienet ja lisää ne keitokseen. Anna vielä hautua puolisen tuntia.


Tarjoile perunamuhennoksen ja puolukkasurvoksen kera.