HIRVIPANNUKAKKU
400-500 g hirven jauhelihaa
tomaattimurskaa tai ketsuppia
(sipulia)
PANNUKAKKUTAIKINA:
6 dl maitoa
3-4 dl vehnäjauhoja (tai 2-3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja)
1 tl suolaa
3-4 munaa
PÄÄLLE:
muutama tomaatti viipaleina
juustoraastetta
1. Ruskista hirven jauheliha vähässä voissa tai öljyssä. Jos haluat, lisää joukkoon hienoksi hakattu sipuli. Mausta tomaattimurskalla tai ketsupilla.
2. Sekoita pannukakkutaikinaan maito, vehnäjauhot, suola ja kananmunat. Jos ehdit, vaikka tuntia aiemmin valmiiksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja lisää kypsä, maustettu jauheliha tasaisesti päälle. Aseta pinnalle tomaatti-viipaleita ja ripottele runsaasti juustoraastetta.
3. Paista pannukakkua uunissa noin 200 asteessa noin ½ tuntia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja pannukakku on kypsä myös pohjasta.
4. Leikkaa vähän jäähtyneenä neliöiksi. Sopii hyvin ruokaisaksi välipalaksi, evääksi ja yöpalaksi.