CURRYLAMMAS (4:lle)

500 g lammaskuutioita
2 rkl öljyä tai margariinia
2 sipulia hienonnettuna
3-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 hapahko omena
½ rkl currya
1 tl rosmariinia
noin ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
3 dl vettä
1 rkl tomaattisosetta
(1 rkl vehnäjauhoja + ½ dl vettä)
1 dl ranskankermaa tai smetanaa

Ruskista lihakuutiot 2-3:ssa erässä padassa rasvassa. Lisää sipulit pataan pehmenemään sekä kuorittu ja lohkottu omena. Mausta ruoka currylla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vesi ja tomaattisose. Hauduta ruokaa hiljaisella tulella kannen alla noin 1½ tuntia. Suurusta ruoka halutessasi vesitilkkaan sekoitetuilla jauhoilla ja keitä vielä 5 minuuttia.


Lisää ranskankerma ja kuumenna.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin ja salaatin kera.