BRATWURSTI

1,5 kg sian lapaa tai niskaa
500 g silavaa tai rasvaista sian kylkeä
n. 3 m sian suolta
1 rkl suolaa
1 tl valkopippuria
½ tl meiramia
½ tl timjamia
½ tl oreganoa
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
½ tl muskottia
½ tl jauhettuja kuminansiemeniä
1-1½ dl vettä

Kuutioi possunlapa ja silava 2-3 cm:n kuutioiksi. Jauha ensin lapa käyttämällä lihamyllyn suurireikäistä etulevyä. Jauha lapa toiseen kertaan ja lisää siihen silavakuutiot. Sekoita keskenään mausteet ja lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee notkeaa ja vaihda sitten myllyyn pienireikäinen etulevy.

Sekoita massa huolellisesti, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Lisää suolaa maun mukaan. Vaivaa taikinaa noin 20 minuuttia.

Pursota massa suoleen ja sido sopivan kokoisiksi makkaroiksi. Keitä 80-asteisessa vedessä niin kauan, että makkaran sisälämpötila on 70-80 astetta. Paista jäähtyneet makkarat kauniin ruskeiksi juuri ennen tarjoilua.