Possun brisket

Savustukseen possun brisket

 

Haluaisitko kokeilla savustukseen naudan brisketin sijaan possun briskettiä?

 

Valmistusohje:

 

- Laita liha pariksi päiväksi jääkaappiin omenamehu-yrtti-suola mausteliemeen, jonka jälkeen kuivamauste päälle yön yli. Tai käytä ainoastaan kuivamaustetta.
- Savustus omenapuu/hikkorisavussa tunnin verran noin 120 asteessa, jonka jälkeen kypsennystä jatketaan folion sisällä noin tunti 120-130 asteessa riippuen brisketin paksuudesta.
- Sisälämpötila 78 astetta.
- Savustuksen apupoikana toimii pelti/astia, jossa vettä, näin savu tarttuu lihaan paremmin.
Folioon kertynyt maukas glaseerausneste kannattaa ehdottomasti käyttää sellaisenaan kostukkeena valmiiden lihasiivujen päällä.

 

Kävikö niin, että makunystyrät ja mielenkiinto ko. tuotteeseen heräsi? Tätä tuotetta meiltä saa nyt tilauksesta! Soitto meille pari/kolme päivää ennen tarvetta, niin leikkaamme brisketit valmiiksi.

 

a’ noin 500g
11,50€/kg
tilaustuote
 

Kuva ja ohje Esa Salonen ja hänen luvallaan julkaistu

0
Feed