GRILLIHERKKUJA JUHANNUKSEEN

JUHANNUSVIIKON AUKIOLOAJAT:

MA-TI            KLO 9-18

KE-TO            KLO 8-18

PE                  KLO 8-13

LA-SU            SULJETTU

 

 

GRILLATTAVAT NAUDAN ERIKOISLEIKATUT LIHAT

 

·         Naudan pluma (ulkofileestä)

·         Skirt steak (pitkäsyinen lihas kyljen alaosasta)

·         Tri tip (Maminha) (kupeen ja paistin välissä oleva kolmioliha)

·         Flat iron steak (naudan lavan lihas)

·         Petite tender (osa naudan lavasta, etusisäfile)

·         Naudan kuve (Flank steak)

·         Picanha (naudan ulkopaistin kärkiosa)

·         Hanger steak / Butcher`s steak (pallealihas)

·         Tomahawk ( eli inkkaripihvi, naudan kyljys ulkofileellä, johon on jätetty pitkä luu)

·         T-luupihvi (naudan fileselkää, jossa t -muotoisen luun molemmin puolin on sekä sisäfilettä, että ulkofilettä)

·         Brisket (naudan rinta pintarasvalla, soveltuu mainiosti savustamiseen)

 

Muista mureutussääntö. Pakkauspäivästä noin 3 viikkoa mureutunut liha on grillivalmis.

Käytä paistomittaria, jos lihan paksuus antaa myöden. Älä ylikypsennä. Anna vetäytyä foliossa loppukypsyys. Leikkaa liha aina poikkisyin.

 

Vinkki; Meiltä löydät laajan valikoiman maustamiseen erilaisia rubeja ja marinadeja.

 

MARINOIDUT PIHVIT

·         Possun ulko- ja sisäfilepihvit

·         Kaslerpihvit

·         Naudan ulkofilepihvit

 

RAAKAMAKKARAT

·         Karuselli (sis. possun -ja naudanlihaa, miedosti maustettu)

·         Chorizo (sis. possun- ja naudanlihaa. Vahvasti maustettu.)

·         Paimentyttö (sis. karitsan- ja possunlihaa, tuoretta minttua ja valkosipulia.)

·         Huligaani (sis. possun -ja naudanlihaa, keskivahvasti maustettu)

 

GRILLIMAKKARAT

·         Auragrilleri (sisältää aurajuustoa)

·         Pippurilli (pippurilla maustettu perusmakkara, ei vahva)

·         Grillimakkara

·         Juusto-valkosipulimakkara

·         Poppane (poppaa pienesti)

·         Liekki (jalapenoa sisältävä tulinen makkara)

·         Ryynimakkara (erinomainen grillattava, perus ryynimakkara)

·         Bratwursti

·         Paimenpoika (sisältää possun- ja karitsanlihaa

Vinkki: osta vaik`yksi kappale jokaista, näin saat monipuolisesti erilaisia makuja.

 

HAMPURILAISPIHVIT

Raakapakastetut ja paistovalmiit. Sisältävät suolan ja pippurin.

·         Hampurilaispihvit naudan jauhelihasta a`120g (rasva noin 20%)

·         Lihamestarin jauhelihapihvit hanger steakista a`120g (rasva noin 10%)

Vinkki: Tuunaa oma majoneesi. Paloittele perusmajoneesin (esim.hellmann`s) joukkoon pieneksi kuutioksi maustekurkkua ja punasipulia, lisää hieman syvyyttä ja vahvuutta Sriratca -kastikkeella.

 

BROILERI

·         Luuton reisilha

(broilerin reisipalasta luuttomaksi leikattu liha makurasvalla, erinomainen vartaisiin tai grilliin sellaisenaan)

·         Koipipalat/nuijat (lihaisat grillattavat marinoituna, pintamaustettuna tai naturel)

·         Wingsit (broilerin siivet, edullinen ja maukas naposteltava)

·         Rintafilee

 

VARTAAT

·         Possunlihavartaat (sisäfilettä pippurimarinadissa, sipulia ja paprikaa)

·         Naudanlihavartaat (paahtopaistia punaviinimarinadissa, sipulia ja paprikaa)

 

 

RIMPSULUUT

·         Possun rimpsuluut (baby ribs, pippurimarinadissa tai naturel)

·         Naudan rimpsuluut (kylkirimpsu, naturel)

 

SALAATIT

·         Coleslaw

·         Marinoitu punasipuli

·         Perunasalaatti

·         Omenainen punajuurisalaatti

·         Mummin kurkut

·         Päivän vihersalaatti

·         Katkarapukimara

·         Sienisalaatti

0
Feed