VORSCHMACK KOTIKEITTIÖSSÄ

750 g lampaan jauhelihaa
750 g naudan paistijauhelihaa
1 pieni rasia anjovista liemineen
(1 vähäsuolainen sillifilee)
2-3 keskikokoista punasipulia
2-3 dl vettä
3-4 valkosipulin kynttä
jauhettua mustapippuria
(2 ruokalusikallista tomaattisosetta)

Lisäksi: uuniperunoita, maustekurkkua, punajuurta, punasipulia ja kevyt-ranskankermaa.

Voit ruskistaa jauhelihat kevyesti paistinpannulla, mutta paljon helpommalla pääset, kun teet sen uunissa. Levitä uunipannulle jauhelihaa matalaksi kerrokseksi ja paista liha useammassa erässä kypsäksi 200-asteissa uunissa. Kypsennä viipaleiksi leikatut sipulit lihan mukana. Anna jäähtyä hieman, ennen kuin jatkat valmistusta.
Hyvä Vorschmack on hienojakoista. Siksi se jauhetaan monitoimikoneella (tai vanhaan tapaan lihamyllyllä), jolloin samalla hienonnetaan lihan mukana valkosipulinkynnet, anjovikset ja sillifilee, jos sitä käytetään. Siirrä
seos korkeareunaiseen uunivuokaan tai pataan. Tarkista maku ja lisää pippuria sekä vettä niin että seoksesta tulee jauhelihakastikkeen tapaista. Se sakenee haudutettaessa.


Hauduta ruokaa uunissa matalassa, noin 150-asteen lämmössä 4-5 tuntia. Mutta ilman muuta vähempikin riittää – jo parissa tunnissa maut ovat hautuneet harmoniseksi kokonaisuudeksi.


Sekoittele välillä. Jos käytät pataa, voit hauduttaa ruokaa yhtä hyvin liedellä miedolla lämmöllä.