LAMMASPATA

1 kg karitsan paistia
8 – 10 salottisipulia
5 porkkanaa
2 naurista tai pieni lanttu
1 sellerin varsi
2 rkl tomaattipyreetä
3 tomaattia
3 rkl öljyä
5 dl valkoviiniä
5 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
3 – 4 valkosipulinkynttä tai 2 tl valkosipulijauhetta
2 kpl laakerinlehteä
pippuria
suolaa
halutessasi herneitä tai papuja

Leikkaa liha ja juurekset kuutioiksi, mutta jätä salottisipulit kokonaiseksi. Kuumenna öljy padassa ja ruskista liha kevyesti. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vehnäjauhot. Lisää juurekset, vesi, valkoviini ja mausteet.


Anna kiehua hiljalleen kannen alla miedolla lämmöllä 1 – 1½ tuntia välillä sekoittaen.
Jos käytät papuja tai herneitä, lisää ne vasta loppuvaiheessa.